Adres

Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
+31 20 3318311
info@nieuwdakota.com 

Openingstijden 
donderdag- vrijdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag - zondag 12:00 - 18:00 uur 

Nieuw Dakota is ook geopend in de kerstvakantie

 

 

 

English

 

 

Body Betrays Itself in de media: Evolutionaire Proef..

Op 23 december verscheen in Het Parool een mooie recensie van Body Betrays Itself. De tentoonstelling is tijdens de kerstvakantie gedurende onze reguliere openingstijden te bezoeken, met uitzondering van 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. 
"Evolutionaire Proef", Edo Dijksterhuis, Het Parool, 23-12-2016 


Opening BODY BETRAYS ITSELF

Twee jaar na haar vermissing toont Nieuw Dakota het indrukwekkende werk van kunstenaar Danaë Moons (1985). Danaë Moons reisde in januari 2015 voor haar onderzoek naar het oerwoud diep in Kalimantan, Indonesië. Bij een bootongeluk op de Mahakam rivier raakte ze vermist. In de maanden voor haar vermissing bereidde Danaë Moons zich voor op haar eerste solotentoonstelling, Body Betrays Itself, in Nieuw Dakota. Die wordt nu alsnog gerealiseerd. Lees meer... 

 


Opening Apophenia

Aanstaande donderdag, 24 november, openen we de tentoonstelling Apophenia. Lees meer en wees welkom!


Finissage ZUIVER

Zondag 20 november (16.00 - 18.00) sluiten we de tentoonstelling ZUIVER af met een terugblik op het verleden (de uitwisseling tussen de Nola Hatterman Academy en Gerrit Rietveld Academie), een blik op het heden (ZUIVER) én de toekomst: hoe geven we een vervolg aan de culturele uitwisseling tussen kunstenaars in Suriname en in Nederland? Wat is de overeenkomst tussen de stad Moengo en de NDSM-werf? Hoe kunnen we een translokale brug bouwen tussen beiden en een duurzame verbinding met Tembe Art Studio aangaan? Samen met bij het onderwerp betrokken kunstenaars, andere sleutelfiguren en het publiek, wisselen we gedachten en ideeën uit in een open gesprek. Dichter Mattijs Ponte draagt een gedicht voor dat hij voor ZUIVER schreef. Iedereen is van harte welkom!

Op zondag 2 oktober opende Astrid Roemer, te midden van alle kunstenaars en een overweldigend aantal bezoekers, de tentoonstelling ZUIVER met de volgende woorden: "Ik voel me vereerd vanwege het verzoek deze tentoonstelling te mogen openen. Het is ook niet zomaar een tentoonstelling met Surinaamse en Nederlandse kunstenaars ter afsluiting van een jarenlange culturele uitwisseling: het betreft de uitkomst van een gebeurtenis die mijn geboorteland (en die er nog wonen) nieuwe inzichten  en andere uitvalswegen biedt want: uw kunstwerken zeer geachte kunstenaars, fungeren vooral als breekijzers die ruimte vrijmaken naar andere-nieuwe-betere inzichten. 
En er is meer: historisch gezien herstelt zich langzaam maar beslist wat gebroken was, gebroken leek, gebroken voelde want: Nederland wordt beter en Surinamers, ja wij aanvaarden met minder moeite onze historiciteit steeds meer. Kwalificeer en kwantificeer mijn vaststelling en u komt, precies als beeldend kunstenaar Rinaldo Klas zojuit opmerkte, uit op winst.. " Lees verder.. 


Openingstijden tijdens Amsterdam Drawing

Tijdens Amsterdam Drawing zijn wij meer en langer geopend:
woe 21 september 12:00 - 21:00u
do - za 22-24 september 11:00 - 19:00u
zo 25 september 11:00 - 18:00u

Amsterdam Drawing is een kunstbeurs voor werk op papier en vindt plaats op het NDSMplein. 


Stagevacatures

Vanaf september hebben wij weer plek voor een stagiair educatie en een stagiair productie. Meld je bij ons via info@nieuwdakota.com!


SummerShow Amsterdam-Noord 2016!

Na een succesvolle eerste editie, organiseren we in samenwerking met Francis Boeske Projects, voor de tweede keer de SummerShow Amsterdam-Noord. Alle kunstenaars woonachtig en/of werkzaam in stadsdeel Noord, professionals en ook Sundaypainters, mogen zich aanmelden. Download hier het aanmeldformulier en bereik ons op summershow@nieuwdakota.com!  


Open op Koningsdag / NDSM Vrijhaven

Nieuw Dakota is dit jaar ook open op Koningsdag! (nr. 5 op de kaart) Ontsnap aan de hectiek van de binnenstad, bezoek de tentoonstelling Tussen IJzer en Staal tussen 12:00 en 18:00 en geniet van de rest van de activiteiten tijdens NDSM Vrijhaven. Lees meer over de tentoonstelling.


Open met Pasen!

We zijn open op eerste en tweede paasdag (zondag 27, maandag 28 maart) van 12:00 tot 18:00! Wees zeker welkom om  Drawingfront Amsterdam te bezoeken. 


CLUBAVOND

Op zaterdag 6 februari organiseren we een clubavond in de tentoonstelling Start-up AKI, Fine Art Painting 2015. Kunst, drank en muziek, van onder andere Goody Pois von Freshona!
Tijd: 20:00-01:00
Entree: gratis


Fijne feestdagen

Van 24 december tot en met 9 januari is Nieuw Dakota gesloten. Van harte welkom op de opening van Start-up, AKI Fine Art Painting 2015 op zondag 10 januari om 16:00 uur. 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!


WINNAARS SUMMERSHOW 2015

In juni vond de eerste editie van de SummerShow Amsterdam-Noord plaats. Ella van Zanten, Chris Keulemans, Lieven Hendriks en Reyn van der Lugt jureerden ruim 300 werken waarvan er 118 werden geselecteerd en te zien waren in de ruimtes van Francis Boeske Projects en Nieuw Dakota.De jury besloot twee prijzen toe te kennen; één aan een veelbelovende jonge kunstenaar: Roos van Haaften en één aan Bert Teunissen, wiens oeuvre door de jaren heen van artistiek belang is geweest.De publieksprijs werd gewonnen door Valerie van Leersum. De prijs is een tentoonstelling van 10 dagen in de galerie van Francis Boeske Projects, van 27 november tot en met 6 december. Welkom op de opening op vrijdag 27 november vanaf 17.00 uur!


Opening NOW THEN

Aanstaande zondag, 15 november, openen we onze nieuwe tentoonstelling: Now Then, Chinas Avant-Garde 20 years later. Wees welkom vanaf 16:00!


Symposium nulnu

Symposium nulnu

Zondag 8 november 13.30 – 16.00
U kunt zich opgeven via info@nieuwdakota.com of  info@yccart.eu

Programma
13.30 Inloop met koffie & broodje
14.00 Opening door dichter Lucas Hirsch; in het kader van the Catch zal Lucas Hirsch zijn indrukken van de tentoonstelling proberen te verwerken in nieuwe gedichten, welke hij op 8 november zal voordragen.
14.15 Petri Leijdekkers over de niet aflatende betekenis van de Nul-beweging
14.45 Fred Wagemans over de (niet)signatuur van Henk Peeters
15.15 Petri Leijdekkers in gesprek met de schilder Wjm Kok over de ambivalentie van het monochroom 
15.45 Discussie met het sprekersforum, waarbij Antoinette de Stigter aanschuift
16.15 Borrel & hapjes

Antoinette de Stigter is eigenaar van Art Affairs (Amsterdam) en langdurig vertegenwoordiger van herman de vries
Wjm Kok is beeldend kunstenaar (zie www.galerievangelder.com)
Fred Wagemans is eigenaar van Kunstruimte Wagemans in Beetsterzwaag


24H Noord @ Nieuw Dakota

In het kader van 24H Noord, aanstaande zaterdag en zondag, zijn op zaterdag 24 oktober van 14:00 tot 17:00 de kunstenaars Xinjian Lu en Annesas Appel, galeriehouder Johan Deumens , curator Anneke Oele en Petri Leijdekkers, bestuurder van ycca en kunsthistoricus aanwezig. U kunt nader met hen kennis maken en van gedachten wisselen over de kunstwerken en de tentoonstelling. Lees meer


Performance + club avond

Op donderdag 1 oktober vindt de laatste performance + club avond in het Theater van de Tijdelijke Evacuatie plaats. 20:00: start film, 21:00: performance (de dichter), aansluitend afterparty


Lustrumfeest

Save the date: We bestaan 5 jaar! Komt allen op zaterdag 26 september om 20:00 om onze eerste lustrum te vieren.


Vijf jaar Nieuw Dakota willen we vieren met iedereen die iets betekend heeft voor Nieuw Dakota en voor wie Nieuw Dakota iets betekent. 

We heten je welkom in HET THEATER VAN DE TIJDELIJKE EVACUATIE, een project van Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis, onderdeel van HET MAGNETISCHE NOORDEN. 

We lanceren de online benefietveiling Paddle8, er is poëzie en muziek. 

We hopen op je komst!

 


Finissage en bekenmaking publieksprijs SummerShow

Tot en met zaterdag  1 augustus  presenteren wij in samenwerking met Francis Boeske Projects de SummerShow Amsterdam-Noord. Op 1 augustus sluiten we de tentoonstelling feestelijk af en maken we bekend welke kunstenaar de publieksfavoriet is. Nog niet gestemd? De stembus is zaterdag tot 18:00 geopend! Lees meer..


ARTISTIC WALKS

De werken van Krien Clevis worden vanuit verschillende perspectieven belicht gedurende ‘artistic walks’. 

Zondag 7 juni:

-         Theo Toebosch, journalist, schrijver en archeoloog

-         Maia Swaanswijk, voormalig galeriehouder Metis nl

 

Zaterdag 13 juni:

-         Hoite Detmar, directeur omgeving en reizigers Metro en Tram (w.o. de Noord/Zuidlijn), Amsterdam

-         Norbert Middelkoop, conservator schilderijen, tekeningen en prenten, Amsterdam Museum

 

 


Finissage / Voordracht Erik Lindner

FINISSAGE BERLIN, BERLIN

VOORDRACHT DOOR ERIK LINDNER

Nog tot en met 26 april tonen wij de serie beelden "Berlin, Berlin” van Jehoshua Rozenman. We sluiten de tentoonstelling zondag feestelijk af, in aanwezigheid van de kunstenaar, met een voordracht van Erik Lindner, die naar aanleiding van de beelden van Rozenman een gedicht schreef.

Van harte welkom, aanstaande zondag tussen 15:00 en 17:00 uur!

THE CATCH - KUNST EN POËZIE 
"The Catch" wordt geleid door Thomas Möhlmann, die steeds een andere dichter zal uitnodigen om zich te laten inspireren door een tentoonstelling bij Nieuw Dakota. Zelf beet Möhlmann het spits af tijdens "De Onzichtbare Man" van Michiel Voet. 

Erik Lindner (1968) liet in 2014 zijn vijfde dichtbundel Acedia verschijnen bij uitgeverij De Bezige Bij. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en debuteerde in 2013 als romanschrijver met Naar Whitebridge. In datzelfde jaar verschenen Duitse en Italiaanse vertalingen van zijn poëzie. In 2012 bracht hij een jaar in Berlijn door als gast van de D.A.A.D. Hij gaf les op de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en is als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck Academie in Maastricht.

 


Opening Rijk der Lichten

Lees meer


Open tijdens Pasen!

Tijdens Pasen zijn wij beide dagen van 12:00 tot 18:00 geopend en Joris Montens van Fontana Gallery is aanwezig om het werk van Jehoshua Rozenman te kunnen toelichten. Wees welkom!

lees meer.. 


De muur als canvas

JP Ekker schreef De muur als canvas, over het werk van Jan van der Ploeg en de installatie van Henk Stallinga. Hun duopresentatie is nog tot en met 2 maart te bezoeken.
Lees meer en wees welkom! 


Dineren in het Food Chain Project

Op zaterdag 13 december organiseert het conceptuele food lab Bite Me een diner geïnspireerd op het werk van Itamar Gilboa. Tijdens het diner worden verhalen verteld door Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan, in samenwerking met het Storytelling Festival. Kortom: Food Chain Stories & Dinner!  Bestel snel je kaart op bitemecrew.org. 
Aanvang: 18:30  


Opening FOOD CHAIN PROJECT

Aanstaande zondag, 9 november, om 16:00 openen we de tentoonstelling Food Chain Project van Itamar Gilboa. Wees welkom! Lees hier meer over het project..


Publicatie TimeZone

Bij de tentoonstelling TimeZone verscheen een gelijknamig boek, tevens in luxe editie, uitgegeven door Huis Clos. De publicaties zijn bij ons verkrijgbaar. 


AD XL

In samenwerking met Amsterdam Drawing 2014 presenteert Nieuw Dakota in september de tentoonstelling AD 2014 XL, een groots overzicht van XL werk op papier. Lees meer


Grachtenfestival: Prijswinnaars op de NDSMwerf

Op zaterdag 23 augustus speelt slagwerktrio On-Time bij Nieuw Dakota, in het kader van het Grachtenfestival . Er vinden die dag meerdere concerten op de NDSMwerf plaats,  ga voor meer info en kaarten naar www.grachtenfestival.nl 
Aanvang: 15:00

Lees meer

 

Nieuw Dakota


Veel aandacht voor De onzichtbare man

Zowel de theatervoorstelling als onze tentoonstelling hebben veel positieve (pers)aandacht gekregen. De theatervoorstelling, in samenwerking met Orkater, speelde tijdens het Over het IJ Festival van 3 tot en met 13 juli. Onze tentoonstelling is verlengd en ook nog van 14 augustus tot en met 7 september te bezoeken. 
Klik hier voor de recensies en interviews met Michiel Voet 


Theatervoorstelling De onzichtbare man

De theatervoorstelling De onzichtbare man, in samenwerking met Orkater, speelt tijdens het Over het IJ Festival van 3 tot en met 13 juli. Kom gerust eerst rustig de tentoonstelling bezoeken; Wij zijn tot aanvang van de eerste voorstelling, 19:00, geopend!


Educatienieuws

Nieuw Dakota ontwikkelt in samenwerking met Kopzwaai, een professioneel kunsteducatiebureau, een educatieprogramma voor het schooljaar 2014-2015. Lees hier het nieuwsbericht en meld u aan via educatie@nieuwdakota.com!


Stagiair gezocht

STAGEVACATURE

Nieuw Dakota zoekt een stagiair voor de periode augustus 14 - januari 15 voor de summer show, een samenwerking met Vous Etes Ici. Bekijk de vacature en mail of kom even langs voor meer informatie.

 


Recensie Creation

Maaike Staffhorst schreef een mooi artikel over het werk en de werkwijze van Masha Trebukova. Lees het artikel hier en kom het werk bij ons bekijken - tot en met 8 juni is het nog te zien. 


Nieuw Dakota 4 jaar

Graag nodigen wij iedereen uit om aanstaande zondag, 4 mei, vanaf 4 uur onze 4e verjaardag te komen vieren, te midden van de feestelijke tentoonstelling Heavy Load. Er is taart, drank en muziek!


Educatie HEAVY LOAD

Tijdens de tentoonstelling HEAVY LOAD, werken 1983-2014 van Peer Veneman ontvangt Nieuw Dakota graag (school)groepen voor een rondleiding en/of workshop. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via educatie@nieuwdakota.com of 020-3318311

 

 


Masterclass MetaViews

In maart verzorgt filosoof en kunstenaar Tine Wilde bij Nieuw Dakota een masterclass, met als thema schuld en schaamte. De masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten en de beschrijving van de workshop is hier te lezen. 
Meer informatie over MetaViews: tinewilde.com/metaviews

 

Nieuw Dakota


Laatste weekend

De tentoonstelling 'Museum te Koop' is nog te bezoeken tot en met zondag 2 maart. Mis het niet! 


Rondleiding

Op 12 januari van 15:00 tot 16:00 uur geeft Adelijn van Huis een rondleiding door de tentoonstelling ART DUO|DUO ART! Meld je snel aan via educatie@nieuwdakota.com.

Kosten:
€ 7,50 per persoon, kinderen € 5
€ 5 voor leden van de Rabobank [op vertoon van een Rabobankpas]


Openingstijden Feestdagen

22 december: om 11:00 een rondleiding speciaal voor families, met kleine (beeldende) opdrachten door Adelijn van Huis van Kunstkijken

26 december is Nieuw Dakota gesloten

27 en 28 december: zijn we gewoon open!

29 december: om 11:00 een rondleiding speciaal voor families, met kleine (beeldende) opdrachten door Adelijn van Huis.


The Multiple show #3

Ook bij Vous Etes Ici zijn werken van verschillende duo’s te zien, waaronder Heringa/Van Kalsbeek, Driessens & Verstappen, Heike Mutter/Ulrich Genth en Martin & Inge Riebeek. Speciaal voor de tentoonstelling The Multiple Show # 3 werd hen en andere kunstenaars gevraagd om een werk in een kleine oplage te maken. Nog te zien t/m 22 december! Meer info

 


Mental Mass verlengd

Vanwege alle belangstelling is de tentoonstelling Mental Mass verlengd en daarom tot en met zondag 24 november te bezoeken.


OPENING A Place Beyond Belief

Kunstenaar: Nathan Coley

Locatie: Dukdalf NDSM-werf, in het water bij de onderzeeër      

Opening: 29-11-2013 om 16.15 uur vanaf de pont van de Tasmanstraat naar de NDSM-werf met aansluitend een performance van Nathan Coley in Nieuw Dakota

In samenwerking met: Stichting NDSM-werf en Van Abbemuseum


Nieuw Dakota

A PLACE BEYOND BELIEF is een lichtkunstwerk van de Turnerprize (2007) genomineerde Britse kunstenaar Nathan Coley. Het werk gaat een dialoog aan met de bijzondere locatie van de voormalige NDSM-Werf en zal twee jaar op de werf te zien zijn. Nathan Coley voorziet dit tekstwerk van een krachtige poëtische uitstraling door middel van esthetiek, woordkeuze en gelaagdheid. Hiermee verbindt het kunstwerk zich met de omgeving op verschillende niveaus. Het kunstwerk is tevens een vertaling van een belangrijk thema binnen zijn werk: de relatie tussen openbare ruimte en het gevoel ergens thuis te horen. ‘A place beyond belief’ was de uitdrukking die een inwoner van New York gebruikte tijdens een radio interview waarin zij, tien jaar na de aanslag, 9/11 memoreerde. Hoop voor de toekomst.

Meer info 

Persbericht

Press ReleaseVolten Revisited - 24H Noord

Nieuw Dakota organiseert Volten Revisited: Hedendaagse kunstenaars, waaronder Hans van Houwelingen en Wouter Klein Velderman gaan in een informeel gesprek in op de tentoonstelling Mental Mass en op het werk van André Volten. Wat is zijn positie in de kunst?  Wat is de betekenis van het werk voor de openbare ruimte?  En wat is de invloed van zijn werk op hedendaagse kunstenaars.

Datum: 26 oktober
Tijd: vanaf 20.00
Toegang: vrije gift

 


Rudi Fuchs opent Mental Mass

Op 6 oktober 16:00 opent Rudi Fuchs de tentoonstelling Mental Mass, een eerst overzichtstentoonstelling van het werk van André Volten. Lees meer

Lees hier het persbericht 

Nieuw Dakota


Guided tour Dancing At The Wrong Party

Parallel to the exhibition Dancing At The Wrong Party there will be a guided tour by tIrina Birger and curator Alexandra Landré. The tour will be in English. 


Volten op de kaart

Op 30 augustus om 16.00u presenteerden Stichting Nieuw Dakota en Stichting NDSM-Werf de eerste Volten-kaart aan tijdens de opening van de fietsbrug met de naam Theo Fransman, die de NDSM met Buiksloterham verbindt. In stijl van pionier Theo Fransman is de kaart aangeboden aan de bouwers van de brug. De kaart biedt een overzicht van alle beelden in de openbare ruimte van beeldhouwer André Volten in Amsterdam. Naast verschillende uitgiftepunten is de kaart ook online te downloaden. Op 6 oktober opent Mental Mass, een overzichtstentoonstelling van het werk van André Volten.


Guided tour Dancing At The Wrong Party

Parallel to the exhibition Dancing At The Wrong Party there will be a guided tour, in English,  by Irina Birger and curator Alexandra Landré.  

8 september 16:00
22 september 16:00  


DE CURIEUZE CLUB VAN NOORD

Nieuw Dakota organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel de middag Nieuwsgierig in Noord. 

Op donderdag 25 april start Nieuw Dakota officieel de Curieuze Club van Noord voor ondernemers die bedrijventerrein Noord aantrekkelijker willen maken. Culturele projecten die Noord kunnen opluisteren worden gepresenteerd en er wordt besproken hoe ze financieel mogelijk kunnen worden gemaakt.

Daarnaast zijn er lezingen van de KvK en de voormalig directeur van het Stedelijk Museum over de kansen voor Noord en de kansen voor culturele ondernemers.

Meer info

Als u als bedrijf geintereseerd bent kunt u zich aanmelden via info@nieuwdakota.com

 


UNIEK WERK CHRISTIAAN BASTIAANS

Nieuw Dakota biedt haar netwerk een exclusieve kans om in het bezit te komen van een kunstwerk van CHRISTIAAN BASTIAANS, die eerder o.a. solotentoonstellingen had in The New Museum of Contemporary Art New York, Museum de Pont en het Kröller-Müller Museum.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling en première van de filminstallatie ‘GODS NARRATORS’ lanceert NIEUW DAKOTA een exclusieve editie van vijf fotowerken van CHRISTIAAN BASTIAANS, uit zijn serie ‘Körper zur Beobachtungsstation VIII’ (2011).  De opbrengst van deze editie komt ten goede aan de REALISATIE van een tentoonstelling van bijzonder werk van Christiaan Bastiaans.

Materiaal:  Piezografie op 270 gms White Etching Hahnemühle papierFormaat:  29.5 x 40.0 cmOplage: 5Prijs: € 650,- (excl. BTW)Complete serie: € 2.650,- (excl. BTW)De werken zijn voorzien van een lijst, mogelijk gemaakt door Mertens Frames.

Lees meer

Klik hier voor de afbeeldingen van de werken


Opening Collector s Choice

Zondag 13 januari om 16.00 uur opent de tentoonstelling Collector s Choice, een bijzondere selectie van video en dia uit de privecollectie van Frits Bergsma.


Danaë Moons, Study Mechanic earth, 2013, Ink on paper, 64x96cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentoonstellingsoverzichten ZUIVER
foto s: Gert Jan van Rooij

 

Nieuw Dakota in het nieuws

Evolutionaire Proef, Het Parool, Edo Dijksterhuis, 23 december 2016

Roerig ruig oord, Het Parool, Lex Boon, 15 april 2016

AT5, videoverslag opening 17 april 2016 

Openingstoespraak Hans Goedkoop, 17 april 2016

Else Siemerink, Het Magnetische Noorden, Metropolis M, 26 september 2015

Fenne Saedt, Absurdisme in de kas, Mister Motley, 26 september 2015

Reinier Wijland, Lustrumfeest Nieuw Dakota, Het Parool, 26 september 2015

Sara van der Kooi, Idealen in tijden van egoïsme, Trouw, 9 juli 2014

Andrea Alessi, How to depict the invisible man?, ArtSlant, 5 juli 2014

Corrie Verkerk, Gestrand op een stukje niemandsland in Noord, Het Parool, 4 juli 2014

Museumtijdschrift, 3 juli 2014

Art Alert, juli/augustus 2014

PS Het Parool, 14 juni 2014

Lees hier het interview met Michiel Voet door Veronique Hoedemakers voor Publiek Gemaakt.nl

Michiel Voet was op 13 juni te gast in het VPRO programma Nooit Meer Slapen.

Ook was Michiel Voet te gast bij Springvossen op Amsterdam FM, beluister hier het fragment. 

De Telegraaf / Maaike Staffhorst 19-05-2014
"Doeken met een extra huid"

AT5 / Interview Peer Veneman en Maarten Bertheux 
08-04-2014 "Overzichtstentoonstelling Peer Veneman"

Het Parool /
Jan Pieter Ekker 28-02-2014 "Museum waar alles te koop is, ook het hele museum"

Metropolis M / Floor van Luijk 26-02-2012 "Museum te Koop"

Een actueel overzicht van Nieuw Dakota in het nieuws / klik hier

Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad / Jaap Stiemer 18-01-2014 
"Nieuw Dakota hét centrum voor hedendaagse kunst op NDSM-werf
Degelijkheid en Experiment" 

Het Parool / Jan Pieter Ekker 31-12-2013 "Niet solo maar samen op de tentoonstelling Art  Duo | Duo Art"

De Groene Amsterdammer / Rudi Fuchs 21-11-2013 "Kijken. Paso doble"

NRC Handelsblad / Sandra Smets 31-10-2013 “Voltens stoere maar sierlijke buitenbeelden”

Parool / Jan Pieter Ekker 10-10-2013 "Een andere kant van Volten"

Metropolis M / Steyn Bergs 19-09-2013  "Dansend op het verkeerde feestje" 

Parool / Joost Zonneveld 29-08-2013
"Op de fiets langs Voltens Knoop en Knakenpaal"

NRC Handelsblad / Raymond van den Boogaard 07-05-2013 "Kunstenaar Bastiaans geeft het geweld in zijn films extra laag"

FD Persoonlijk / Hilda Bouma 23-02-2013 "Een moralist met humor"

Amsterdo / Thisbe Casellini 22-11-2012 "Top 5 unusual independent art galleries"

Het Parool / Jan Pieter Ekker "Gestileerde kritiek op Hollywoodkus"

Het Parool / Ronald Ockhuysen 29-11-2013 "Schilderijen boordevol verhalen"

L Officiel / September 2012 "Aankondiging Amsterdam Drawing"

De Telegraaf / Maaike Staffhorst 18-09-2012 "Culturele injectie Amsterdam"

De Oud Amsterdammer / 26-06-2012 "Eerste Turkse gastarbeiders vonden hun geluk bij NDSM"

Telegraaf / Marie-Therese Roosendaal 23-06-2012 "Ik heb alles zelf opgebouwd"

Het Parool / 25-02-2012 "Nina Kluth: Bernauer Strasse"

Art Agenda / Marina Fokidis 28-10-2011 "Alex Hubbard’s “The Basement of Alamo”

NRC Handelsblad / Sandra Smets 30-09-2011 "Met houtskoolvegen vertaalt Maulwurf gruwel in kunst"

Volkskrant / Marina de Vries 16-09-2011 "Mooi ambachtelijk werk kenmerkt het nieuwe seizoen"

Mirjam Westen 13-09-2011 "Raquel Maulwurf"

ARTslant / Nicola Bozzi 27-07-2011 "David Lindberg, Standard Options"

Mister Motley / Monica Aerden 22-07-2011 "David Lindberg in Nieuw Dakota"

The Wall Street Journal / Joel Weickgenant 08-07-2011 "The Noord District s Hip Rebirth"

Tubelight / Maaike Lauwaert 14-05-2011, "The periferie van Art Amsterdam"

Trendbeheer / Jeroen Jongeleen 28-03-2011, "Apopcalypse Now Yesterday"

Amsterdamnow 31-03-2011, "Apopcalypse Now in Nieuw Dakota"

IloveNoord 18-02-2011 "Verrassing bij de NDSM pont: de leuke wereld ligt er voor het oprapen"

ARTslant / Nicola Bozzi 18-02-2011 "Quality, Politics & Society"

Parool (PS) /J.P. Ekker 28-01-2011 "Ik heb mijn leven lang alleen maar vragen gesteld." (Pieter Lemmens)

IloveNoord 23-01-2011 "Quality, Politics & Society"

Financieel Dagblad / Manon Berendse 11-12-2010 "Betaalbare kunst van hoge kwaliteit"

Kunstbeeld 12-2010 "We like 6%"

Het Parool / Dieuwertje Mertens 23-11-2010 "Kunst in de protestverkoop"

Kunstbeeld / Nathalie Hartjes 11-2010 "Up & Upcoming"

Metropolis M 15-07-2010 "Smooth spaces will not save us" (review Smooth and Striated)

ARTSlant / Andrea Alessi 13-07-2010 "The Smooth and the Straited" 

Trendbeheer / Eelco van der Lingen 10-07-2010 "The Smooth and the Striated at Nieuw Dakota"

IloveNoord 05-07-2010 "The Smooth and the Striated in Nieuw Dakota"

Het Parool / Diewertje Mertens 05-07-2010 "Uitersten in onmeetbare structuren"
 
Noord Amsterdams Nieuwsblad 01-07-2010 "Nieuw Dakota op de NDSM-werf"

MuseumDramaSpaceArt Blog / Lotte van Helvoort 21-06-2010 "Promising Nieuw Dakota" 

Art Amsterdam blog 29-05-2010 "Common Ground in Nieuw Dakota compleet"

Kunstbeeld 02-05-2010 "Opening Nieuw Dakota"

Metropolis M / Luuk Heezen 01-05-2010 "MoMa aan het IJ"

AT5 28-04-2010 "Hedendaags kunstcentrum bij het IJ"

De Volkskrant  28-04-2010 "Nieuw centrum voor hedendaagse kunst"

ED  28-04-2010 "Nieuw centrum voor hedendaagse kunst"

Het Parool  28-04-2010 "Nieuw Amsterdams centrum voor hedendaagse kunst"

Kunstbeeld / Esther Darley 04-2010 "Kunst en Reizen Amsterdam"

Het Parool  20-11-2009 "Hedendaagse kunst in loodsen op NDSM-werf"