Adres

Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
+31 20 3318311
info@nieuwdakota.com 

Openingstijden 
donderdag- vrijdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag - zondag 12:00 - 18:00 uur 

Nieuw Dakota is ook geopend in de kerstvakantie

 

 

 

English

 

 

Educatie bij Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een ruimte voor hedendaagse kunst, gevestigd op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Bijna iedere maand is er een nieuwe tentoonstelling te zien met andere kunstwerken, van één of meerdere kunstenaars. Bij iedere tentoonstelling biedt Nieuw Dakota een educatieve workshop, op maat gemaakt. Het educatieprogramma van Nieuw Dakota laat kinderen op een toegankelijke manier kennismaken met hedendaagse kunst.

Primair onderwijs

Het educatieve programma voor het primaire onderwijs wordt verzorgd door educatiebureau Kopzwaai. Het programma is geschikt voor goepen 5 t/m 8. Het programma duurt 1,5 uur en begint met een introductie over het werk en de kunstenaar. Hierna volgt een workshop waarbij wordt uitgegaan van een aspect uit de tentoonstelling. Bijvoorbeeld de manier waarop is gewerkt of de reden waarom de kunstenaar het werk heeft gemaakt. Na afloop van de workshop wordt geëvalueerd wat er tijdens het maken is gebeurd en hoe dit teruggrijpt op de tentoonstelling. Regelmatig vinden bij de workshops ontmoetingen met de kunstenaar, curator of verzamelaar plaats.

Kerndoelen

Ieder educatieprogramma is voorzien van de kerndoelen 54, 55 en 56. Door een gevarieerd aanbod, vallen de projecten niet alleen onder kunstonderwijs, maar dragen ze ook bij aan de taalkundige en/of sociale ontwikkeling. Nieuw Dakota ontwikkelt tevens programma’s op maat.

Voortgezet onderwijs

Het educatieve programma voor het voortgezet onderwijs wordt verzorgd door kunstenaarsinitiatief Kunst in Noord. De workshop duurt gemiddeld twee uur en begint meestal met een rondleiding door de tentoonstelling. Daarna krijgt de groep een kijkje achter de schermen via een korte video waarin de kunstenaar aan het werk is, bijvoorbeeld in het atelier of tijdens de opbouw van de tentoonstelling. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met een creatieve opdracht. Er wordt uitgegaan van het concept of een van de beeldaspecten  uit de tentoonstelling of een combinatie van beiden. Regelmatig vinden bij de workshops ontmoetingen met de kunstenaar, curator of verzamelaar plaats.

Leerdoelen

Via het educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs worden de leerlingen gestimuleerd om te reflecteren op hedendaagse kunst. Ook wordt het eigen creatieve vermogen van de leerlingen aangesproken en verder ontwikkeld. Daarnaast is een belangrijk leerdoel om leerlingen inzicht te geven in het maakproces van de kunstenaar en de totstandkoming van tentoonstellingen.

Samen een leerlijn ontwikkelen?

Nieuw Dakota staat open voor langdurige samenwerkingen met scholen door het samen ontwikkelen van leerlijnen. Rekeninghoudend met de visie en wensen van de school voor de komende jaren. Nieuw Dakota gaat hierover graag in gesprek met cultuurcoördinatoren.

Klik hier voor meer fotos..!

Wanneer: Doorlopend
Kosten: op aanvraag
Contact: educatie@nieuwdakota.com 

Ons educatieprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door: het AMVJfonds en Rabobank Amsterdam 

 

 

AANMELDEN

SIGN UP

 

Wilt u meer informatie ontvangen of een bezoek (met uw schoolklas) inplannen? U kunt op do t/m zondag bellen naar 020-3318311 of hieronder uw gegevens invullen en dan nemen wij contact met u op. 


Verstuur